WORKSHOP #4: MIN UPV

Hvad betyder det at få en uddannelsesparathedsvurdering – en UPV?
I 8.klasse bliver du for første gang vurderet i forhold til om du er uddannelsesparat. Det er dine lærere der laver vurderingen. I denne workshop skal vi kigge nærmere på nogle af de ting, der betyder noget i vurderingen.


Når du bliver vurderet kigger dine lærere selvfølgelig på dit faglige niveau – derudover bliver du vurderet på dine personlige og sociale forudsætninger. Herunder kan du se hvad det er der betyder noget. Klik på billederne for at se dem i stor størrelse.


Aktivitet 1: Cases
I grupperne skal i læse 4 cases – dem finder I link til herunder. I skal læse een case ad gangen og diskutere om I synes, at eleven i casen er uddannelsesparat. Hver case har nogle hjælpespørgsmål. I skal desuden bruge oversigterne med personlige og sociale kvalifikationer som I finder herover.


UPV-Spind: Du må selv bestemme de forskellige farver!

Aktivitet 2: Spind
I denne aktivitet skal du arbejde selvstændigt med det vi kalder UPV-Spind (fordi de mest af alt ligner edderkoppespind).
Du får udleveret 2 forskellige spind:
Mig Selv – Der handler om, hvordan du selvvurderer dine personlige kompetencer?
– Mig Selv og andre – Der handler om, hvordan du selvvurderer dine sociale kompetencer?

Du kan finde de forskellige kompetencer på kopiarket ‘Elevvejledning til UPV-spind’.

Du skal nu farve felterne i spindet, alt efter hvor du selv mener at befinde dig. Du skal markere fra spindets midte og ud mod kanten.


Filer til download

Design a site like this with WordPress.com
Kom igang